Dr. MARTINI JENŐ ÜGYVÉD és SZAKORVOS

Szülészet-nőgyógyászat szakorvosa, orvosi műhiba ügyek képviselete

+menu-

header image
Orvosi műhiba ügyvéd paragrafus

Az orvosi műhibás ügyek kártérítési és büntetőjogi kimenetele egyebek mellett orvosi szakkérdések mikénti eldőlésén múlik. Kettős diplomám (orvosi és jogi) előnyét ebben látom: így könnyebb azonos nyelven kommunikálni a kirendelt szakértőkkel, érvelni a hatóság-, bíróság előtt. Az orvos gyógyítani, a beteg gyógyulni akar. Mégis lehet valós vagy vélt, sokszor csak köztük lévő kommunikációs hiba, ami az orvosi műhiba ügyekhez vezet. Független attól, hogy az ügyvédi tevékenység gondossági és nem eredmény kötelem, olyan ügyet, melyet szakmailag (orvosilag és/vagy jogilag) megalapozatlannak ítélek, próba-szerencse alapon nem vállalok. A szakma szabályaival ellentétes szakorvosi véleményt sem adok. Kizárólagosan ún. „sikerdíjas” vállalásra lehetőség nincs.

Állásfoglalások

Az alábbiakban dr. martini Jenő egyéni ügyvéd szakorvos publikált ügyvédi állásfoglalásai találhatók. A kék színnel szereplő alábbi linkek rákattintás után nyílnak meg. A feketén szedettek még feltöltés alatt.

I. Az egészségügyi szolgáltatók elleni kárigényekről, kártérítési perekről

II. Az egészségügyi felelősségbiztosításról

1.) 2006-ban

2.) napjainkban 2012-ben

III. Az orvosi-, egészségügyi foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetésről

IV. Az igazságügyi orvosszakértői tevékenységről, az orvosi-szakmai bizonyításról

1.) 2006-ban

2.) napjainkban, 2012-ben

V. Az alapellátásról, a praxis jogról (2000. évi II. tv.)

VI. A egészségügyi reform, struktúra váltás egyes kérdéseiről (2005-2006 és 2010-2012)

VII. A szülészet és nőgyógyászat jogi kérdései

1.) Nőgyógyászati és Szülészeti Továbbképző Szemle 4. évf. 2. szám 2002. március 73. old. Otthonszülés a jog és a szakma tükrében 2002-ben és napjainkban (2012)

2.) Nőgyógyászati és Szülészeti Továbbképző Szemle címen megjelenő lap 2005 és 2006 évi számaiban a Contemporary OB/GYN (Obstetrics and Gynecology) “A szülész-nőgyógyász és a jogi felelősség: A helyzet kritikus I-II. rész” cikkeinek fordításaihoz írt, a hazai viszonyokat bemutató KOMMENTÁR

3.) A szülészet-nőgyógyászat aktuális orvosjogi kérdései 2012-ben. Megjelent: Nőgyógyászati és Szülészeti Továbbképző Szemle 14. évf. 3. szám 2012. június.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.